10 juni 2013 12:33

Ud i skagens natur

Skagen indbyder til at opleve naturen på lange gåture ved stranden, i plantager og skove eller på heden. Skagens natur er barsk, smuk og meget varieret. Kombiner eventuelt gåturen med et besøg hos en af Skagens populære seværdigheder Sct. Laurentii kirke også kaldet den Tilsandede Kirke. Kirken ligger ca. fire kilometer sydvest for Skagen centrum.

Skagen Klitplantage

De fleste kender Skagen Klitplantage, som den skov, man kører i gennem for at komme til Skagen. Skagen Klitplantage fortjener dog et nærmere bekendtskab med sine flotte landskaber og mangfoldige natur. Der er rig lejlighed til at opleve naturen til fods, cykel eller hest, da der er anlagt stier og ruter i Klitplantagen til disse formål. Ved udsigtspunktet Rødstens Klit kan man opleve en fantastisk panoramaudsigt fra vestkysten til østkysten, fra de nøgne klitter mod vest over skov og hede til sandmilen, Kattegat og Skagen by.

Tag hunden med i skoven

Har I hunden med til Skagen, så tag den med en tur i den flotte gamle plantage i Skagen, Byfogedskoven, og giv jer selv og jeres hund en dejlig oplevelse. Byfogedskoven er hundeskov, så her må den løbe løs uden snor og kan snuse og møde andre hunde.

Byfogedskoven

Byfogedskoven ligger som en grøn oase i byen og er et populært udflugtsmål for både turister og skagboer. Skoven består af mange forskellige træarter, og her kan I bl.a. se Danmarks nordligste bøgeskov. I skoven står en mindesten for byfoged Lund, der grundlagde skoven omkring 1851, for at mindske sandflugten i området. Den gamle byfogedbolig kan stadig ses og også maleren P.S. Krøyers hus ligger i byfogedskoven. Byfogedskoven er til dels indhegnet, men indgangene er åbne. Der er mange parkeringspladser i området.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Skagen bloggen

Formålet med denne blog er inspirerende og give læserne lyst til at besøge Skagen.

Velkommen til Visit Skagen bloggen

Nye indlæg

Seneste kommentar

Arkiv

Smag på Skagen

demo-skagen3

Oplev de mange restauranter i Skagen og nyd det gode vejr og de mange begivenheder i byen.

Overnatning i Skagen

Sommerhusudlejning i Skagen

Spar tid, når du søger Skagen overnatning. Her kan du i én søgning finde sommerhus i Skagen hos mange forskellige bureauer på én gang.