23 januar 2015 11:59

Dagmar og Egon på besøg

COLOURBOX3029396

Blæsevejr

Vi har jo for nylig haft besøg af hele to storme med de, tja, herlige navne, Dagmar og Egon. På en eller anden måde, må jeg indrømme, at det er svært for mig at tage stormene sådan helt alvorlige, når de har navne. Storme er storme og det har de været siden min barndom. De var jo såkaldte tvillingestorme, der var der og blæste over landet. Som jeg har kunnet forstå det, er det et ret sjældent fænomen, som kun er sket seks gange siden år 1900. For mig er storme spændende og samtidig lidt uhyggelige. Jeg sørger altid for at sikre alting så godt jeg kan – faktisk kan jeg huske, at jeg i 1999 satte mine havemøbler ind i stuen, hvilket set i bagklogskabens lys var en umådelig god idé. Da Bodil (som jo ligeledes er et fremragende navn til en storm?!?) var jeg desværre bortrejst, så jeg kunne ikke få sikret min have som jeg plejer – og det kunne bestemt også ses. Jeg var i hvert fald bare glad for, at møblerne ikke ramlede ind i mine vinduer.

Når man jo bor tæt på Skagen i vinterhalvåret også, kan man virkelig mærke naturens kræfter. Storme, højvande, sandflugt og snestorme giver mange problemer, men er nok en god notits fra naturens side om, hvem det egentlig er, der bestemmer. Og samtidig en hilsen om, at vi skal huske at passe på vores verden og vores miljø.

COLOURBOX8773397

Dagen derpå

Søndag morgen, efter stormene havde raset og det hele var faldet så godt som til ro var det så tid til at gå ud og kigge på skaderne. Jeg er nemlig sådan lidt overforsigtig mens det blæser, så jeg vover mig kun udenfor, hvis jeg virkelig skal. Mit dejlige, lille hus var heldigvis sluppet meget nådigt, og det var blot den ene stol, jeg havde glemt at sætte ind i skuret, som jeg skulle hente midt i haven.

Resten af Nordjylland var så langt fra sluppet så nådigt, kunne jeg se i nyhederne. Ved Nørlev Strand var der et helt sommerhus, der var faldet i vandet. Vesterhavet var kommet så langt op og havde undermineret den klit, som sommerhuset stod på. Det var rørende, uhyggeligt og synd, at se de stakkels mennesker kæmpe for at nå at tømme deres hus for værdier, da det virkelig bare virkede som et spørgsmål om tid, før deres sommerhus lå i de rasende bølger. I Løkken havde havet og stormen taget en ordentlig bid af Redningsstationen. Det er altid så kedeligt, når noget så smukt og historisk bliver ødelagt.

Heldigvis var ingen personer kommet til skade i disse storme, og det er jo i sidste ende det, der er vigtigst!

Nu vil jeg tænde op i brændeovnen, lave en god kop te og sætte mig med mit strikketøj og nyde det andet, naturen kan – nemlig den smukke sne og rimtåge, der farver landskabet i de smukkeste pasteller og lægger en dæmper på det hele.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Skagen bloggen

Formålet med denne blog er inspirerende og give læserne lyst til at besøge Skagen.

Velkommen til Visit Skagen bloggen

Nye indlæg

Seneste kommentar

Arkiv

Smag på Skagen

demo-skagen3

Oplev de mange restauranter i Skagen og nyd det gode vejr og de mange begivenheder i byen.

Overnatning i Skagen

Sommerhusudlejning i Skagen

Spar tid, når du søger Skagen overnatning. Her kan du i én søgning finde sommerhus i Skagen hos mange forskellige bureauer på én gang.