23 maj 2013 12:02

Lidt fakta om Skagen

Bliv lidt klogere på Skagen og områdets seværdigheder. Hent inspiration til ferien på Danmarks top.

Skagen på toppen

Skagen er Danmarks nordligste by og ligger helt i toppen af Jylland. Byen er kendt for sin fiskerihavn og er et populært mål for turister. Byen har cirka 8.515 (2011) faste indbyggere – om sommeren stiger antallet af beboere i og omkring byen betydeligt. Skagen Festival er et trækplaster for mange mennesker og har været et fast indslag om sommeren i Skagen i de sidste 30 år. Det er ikke kun en skrøne, at der er flere solskinstimer i Skagen. I gennemsnit kan man nemlig opleve helt op til 22 % flere timer med solskin i Skagen end andre steder i landet. Det er selvfølgelig en stor fordel for et feriested og for de besøgende gæster – så husk solbrillerne, når i tager til Skagen!

Det berømte fyrtårn

I Skagen finder du det næsthøjeste fyrtårn i Danmark – Skagen Fyr. Her kan I se den fantastisk udsigt ud over Skagen by, men også nyde udsigten over Grenen. Fra denne højde er det tydeligt at de to have Kattegat og Skagerrak støder ind i hinanden og forudsager ekstreme strømforhold, hvilket også er grunden til at det er forbudt at bade ved Grenen.

Skagensbanen

Har du lyst til at se omegnen fra et lidt lavere synspunkt, kan du tage en tur med Skagensbanen, der kører mellem Hulsig og Skagen. Toget kører gennem det smukke nordjyske landskab, og er en afslappende ’bummeltur’, hvor man kan læne sig tilbage og nyde udsigten. Man kommer tættere på turismens indtog i Skagen, når man kører med Skagensbanen – de første feriegæster fandt nemlig først til Danmarks nordligste punkt, da Skagensbanen blev bygget. Endestationen for Skagensbanen er Skagen Station, der blev opført i 1919.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Skagen bloggen

Formålet med denne blog er inspirerende og give læserne lyst til at besøge Skagen.

Velkommen til Visit Skagen bloggen

Nye indlæg

Seneste kommentar

Arkiv

Smag på Skagen

demo-skagen3

Oplev de mange restauranter i Skagen og nyd det gode vejr og de mange begivenheder i byen.

Overnatning i Skagen

Sommerhusudlejning i Skagen

Spar tid, når du søger Skagen overnatning. Her kan du i én søgning finde sommerhus i Skagen hos mange forskellige bureauer på én gang.