27 maj 2013 15:06

Grenen – en af Danmarks store naturoplevelser

Grenen er et fascinerende sted. Oplev Grenen og mærk den specielle stemning og se de enestående lys på toppen af Danmark.

En af verdens største odder

Grenen,der ligger nordøstligt for Skagen by, er den yderste spids af Skagens odde, der med sine 30 kilometer høre til en af de største odder i verden. I løbet af de sidste 1000 år er grene vokset 1 kilometer, og man regner med at Grene vokser ca. 1 meter om året. Alt efter vind- og strømforhold ændre Grenens position sig.

Grenen består hovedsageligt af sand og småsten, der skylles op langs veskkysten og som aflejres som volde på Skagen nordkyst. De utrolige store mængder af materiale, der transpoteres af havets bølger svarer til det, der kan være i en udbrudt række lastvogne, der holder hele vejen fra Skagen til Berlin

Grenen – alle sømænds skræk

Nordsøen og Østersøens møde med hinanden, det vil sige at Kattegat og Skagerrak flyder ind i hinanden, har altid betyder stor fare for søfolk og svømmere. I gamle dage var Grenen frygtet af sømænd på grund af de farlige strømninger. Grenens historie er da også tæt knyttet til søfolkene. De mange skibsbrud og dermed opskyllede strandgods var i mange århundreder skagboernes største indtægtskilde ved siden af fiskeriet.

Fugleelskerenes paradis

Grenen og Skagens Odde er et af de bedste steder at iagttage rovfugle. Naturen og beliggenheden er helt perfekt for en stor variation af fuglearter. Både ørnearter og falke, men også storke og traner passere Skagens Odde på ders vej nordpå. Ved stærk vestenvind tager mange fugle dog en anden rute nordpå over Fyn eller Sjælland. Fuglene har brug for land til at få opdrift, så de nemmere kan flyve. Tager de turen fra Skagens Odde og til Sverige skal de kun krydse cirka 65 kilometer over vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Skagen bloggen

Formålet med denne blog er inspirerende og give læserne lyst til at besøge Skagen.

Velkommen til Visit Skagen bloggen

Nye indlæg

Seneste kommentar

Arkiv

Smag på Skagen

demo-skagen3

Oplev de mange restauranter i Skagen og nyd det gode vejr og de mange begivenheder i byen.

Overnatning i Skagen

Sommerhusudlejning i Skagen

Spar tid, når du søger Skagen overnatning. Her kan du i én søgning finde sommerhus i Skagen hos mange forskellige bureauer på én gang.