27 maj 2013 15:03

Oplevelser i Skagen

Læs om Skagens mange kulturelle og historiske oplevelser og lad jer inspirere til ferien på toppen af Danmark.

Skagen Festival

Skagen og omegn byder på en lang række oplevelser og aktiviteter for hele familien. For de voksne er der et bredt udvalg af kulturelle aktiviteter og arrangementer på højt niveau.

Siden den første Skagen Festival i 1971, er festeivalen blevet afholdt hver sommer lige siden. Det er Danmarks ældste festival, der oprindeligt var en festival for udelukkende folkemusik. I dag bliver der spillet alle stilarter på festivallens fem scener. Skagen Festival er med årene blevet en international festival og der kommer musikere fra hele verden og spiller folkemusik, rock, pop, jaz og blues på Danmarks top.

På Skagen Festival optræder også nogle af de bedste danske musiknavne.

Den tilsande kirke

Lidt sydligt for Skagen ligger den berømte tilsandede kirke, som altid fascinere både store og små. Kirken er fra det 14. århundrede og er ikke blevet benyttet i mange århundreder. Omkring 1770 begyndte de omliggende vandreklitter langsomt at opsluge kirken. Efter en voldsom sandstorm kunne man kun lige med nød og næppe skovle døren fri for sand, så i 1775 besluttede man at låse døren for altid. Kirkens historisk værdifulde inventar er i dag spred ud over hele landet. Besøger I den tilsandede kirke i dag, vil I kun kunne se kirketårnet, der rager op af klitterne.

Skagens Museum

I det gamle Skagens Museum kan I se malerier af de gamle skagensmalere. Omkring 1900 var Skagen en blomstrende kunstnerby, og stedet tiltrak kunstnere fra hele landet på grund af det specielle lys i Skagen. I 1908 blev Skagen Museum stiftet i det berømte Hotel Brøndum. Her kan I lave jer imponere af Skagensmalernes fantastiske evner med pensler og farver og få et indtryk af stedet og lyset, som malerne var så tiltrukket af.

Skagen har meget mere at byde på, for eksempel spændende og interessante butikker med et stor udvalg af forskellige varer, så hele familiens behov imødekommes. Den lange gågade inviterer til en hyggelig dag med shopping.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Skagen bloggen

Formålet med denne blog er inspirerende og give læserne lyst til at besøge Skagen.

Velkommen til Visit Skagen bloggen

Nye indlæg

Seneste kommentar

Arkiv

Smag på Skagen

demo-skagen3

Oplev de mange restauranter i Skagen og nyd det gode vejr og de mange begivenheder i byen.

Overnatning i Skagen

Sommerhusudlejning i Skagen

Spar tid, når du søger Skagen overnatning. Her kan du i én søgning finde sommerhus i Skagen hos mange forskellige bureauer på én gang.