27 maj 2013 15:08

Gule huse, et fyrtårn og masser af kunst

Dyk ned i en forgangen tid og forestil jer tidens udvikling i Skagens gader. Fiskernes hårde liv og skagensmalernes skildringer af dem har sat sit præg på byen på Danmarks top.

Skagens lange historie

Skagens historie går meget længere tilbage en Middelalderen. I Skagens gamle bydel kan I støde på sporene efter de gamle fiskere.

Skagens historie rækker helt tilbage til det 14. århundrede. I år 1413 fik Skagen bystatus. Arkæologiske fund viser dog at dele af byen var beboet meget tidligere end dette.

By- og Egnsmuseum

På By- og egnsmuseet kan I opleve stedets lange og interessante historie. I kan her få et indtryk af de mennesker, der har boet i Skagen gennem tiderne og som har formet byen.

Skagensmalerne

Skagen kan fremvise en prægtig historisk udvikling, i det der i gennem tidens løb har opholdt sig mange betydningsfulde og interessante mennesker i byen, så som maleren og digteren Holger Drachmann og den internationale anerkendte forfatter Karen Blixen, har  begge nydt Skagens charme. Skagen er nok mest kendt for kunstmalerne P.S. Krøyer og Michael og Anna Ancher, der tæller til de mest kendte Skagensmalere. Kunstneren og arkitekten Thorvald Bindesbøll var stærkt knyttet til Skagensmalerne og har tegnet de røde fiskepakhuse på Skagens havn.

Skagensmalerne slog sig ned i Skagen, fordi lysforholdene her var helt specielle – og det er de stadig! Mange af kunstmalerne indkvarterede sig på Brøndums hotel, hvis ejer, Anna Anchers far, lod sig betale i malerier. Derfor hænger der den dag i dag stadig mange malerier fra den gang, de mest værdifulde er dog blevet overført til Skagens Museum, der kun ligger et stenkast fra Brøndums Hotel.

Oplev frugten af Skagensmalernes arbejde i Skagens Museum.

De gule huse

De gule huse med røde tage er helt specielt for Skagen og et af byens kendetegn. Husenes gule farve bliver kaldt for ’Skagensgul’. De røde tages kendetegn er de hvide fuger mellem de yderste tagsten. De hvide fuger skyldes at tagstenen er ekstra godt fæstnet med en cementblanding, så tagstenene ikke ryger af i den stærke vestenvind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Skagen bloggen

Formålet med denne blog er inspirerende og give læserne lyst til at besøge Skagen.

Velkommen til Visit Skagen bloggen

Nye indlæg

Seneste kommentar

Arkiv

Smag på Skagen

demo-skagen3

Oplev de mange restauranter i Skagen og nyd det gode vejr og de mange begivenheder i byen.

Overnatning i Skagen

Sommerhusudlejning i Skagen

Spar tid, når du søger Skagen overnatning. Her kan du i én søgning finde sommerhus i Skagen hos mange forskellige bureauer på én gang.